2022 BALANDŽIO MĖN. NAUJIENOS
-
2022-04-25
ŠAMPANO MĖGĖJAMS:
SOUTIRAN ROSE GRAND CRU CHAMPAGNE, 0,75 L
- Vynuogės: 70% Chardonnay ir 30% Pinot Noir.
- Tai rausvasis briutas šampanas, pagamintas Ambonnay kaimelyje, Šampanės regione, Prancūzijoje.
-
Šis blyškios ir šviesios rausvos spalvos šampanas išsiskiria subtiliu raudonųjų vaisių aromatu bei švelniu skoniu. Jame atsiskleidžia braškių užuominos, gomurį maloniai nuteikia gaivūs ir harmoningi burbuliukai.
- Vynuogės: Chardonnay, Pinot Noir ir Meuniers, išaugintos Šampanės regione.
- Tai šampanas, išsiskiriantis skaidria aukso spalva, vaisišku aromatu bei labai švelniu skoniu.
-
Nedidelis, ryškus 200 ml buteliukas su žaismingu pavadinimu „Pop“ – puikus vakarėlių gėrimas.
DOYARD MAHE CHAMPAGNE MILLESIME 2017 VIELLES VIGNES 70 YR, 0,75 L
- Vynuogės: 100% Chardonnay, išaugintos „Doyard-Mahé“ nuosavuose vynuogynuose, Vertus kaimelyje, kuriame būdingas atpažįstamas kalkingas dirvožemis gausus belemnito kreidos bei moliuskų liekanų.
- Šampanui būdinga auksinė šiaudų spalva, subtilus šieno aromatas su gėlių, šiaudų ir džiovintų vaisių natomis bei rafinuoti burbuliukai. Skonis itin gaivus ir švelnus.
-
Šampanas pagamintas iš 2017 metų derliaus. Šių metų vintažinis šampanas – tikra retenybė.
DOYARD MAHE COTEAU CHAMPENOIS PINOT NOIR, 0,75 L
- Vynuogės: 100% Pinot Noir, išaugintos labai senuose „Doyard-Mahé“ priklausančiuose vynuogynuose, Vertus kaimelyje.
- Tai ne šampanas, o sausasis raudonas ramusis vynas iš Coteaux Champenois. Gaminamas iš tų pačių vynuogių, kaip ir šampanas, išaugintų Šampanės regione. Paprastai jo pagaminamas labai nedidelis kiekis, nes didžioji dalis derliaus naudojama būtent šampano gamybai.
- Vynuogės šampanui kruopščiai atrenkamos dar vynuogyne. Vėliau vykdoma 5 dienų maceracija bei malolaktinė fermentacija.
TEKILOS IR MEZKALIS - NAUJI PRODUKTAI MŪSŲ ASORTIMENTE:
„Pasote Reposado“ tekilai būdingas baltųjų vaisių, eterinių aliejų, vanilės, skrudintų juodojo pipiro žirnelių aromatas, kuriame juntamas keptos agavos skonis, vanilės salsvumas ir minerališkumas atsiradęs nuo brandinimo ąžuolo statinėse.
Ši tekila brandinta amerikietiško ąžuolo statinėse 6 mėn.„Pasote Blanco“ tekilai būdingas unikalus salsvai gaivus minerališkumas ir žaluma, juntamas keptos agavos, skrudintų juodojo pipiro žirnelių, trupininio pyrago ir šviežių citrusų poskoniai.
„Pasote“ tekilos receptą sukūrė Don Felipe Jorge Camarena.
Gamybai naudojama 100 proc. mėlynosios agavos (Tequilana Weber), kuri auginama nuosavame šeimos ūkyje.BOZAL ENSAMBLE MEZCAL, 0,7 L
Stačiose Meksikos valstijų Uahaka, Durango ir Gėrėro įkalnėse (Oaxaca, Durango, Guerrero) auga vietinė laukinė agava, labai vertinama čiabuvių mezkalio meistrų (mezcaleros). Iš laukinės agavos padarytas mezkalis pasižymi skonio rafinuotumu ir intensyvumu, egzotiškais aromatais ir ryškiu dūmiškumu.
Šis mezkalis gaminamas iš laukinių agavų rūšių: Espadin, Baril, Meksikano.
Agava Espadin plačiausiai naudojama agava mezkalio gamyboje. Pasižymi drėgnos žemės, tvirto dūmo ir laukinių gėlių aromatais. Agava Baril, kuri Uahakoje dažnai sodinama kaip sklypų riboženklis, turi unikalių citrusų, žaliųjų pipirų ir net bananų aromato savybių. Didžiulė agava Meksikano iškasama, sulaukusi 10-ies metų. Dėl savo didelės cukraus koncentracijos suteikia mezkaliui ypatingai tvirtą “kūną”, yra labai žoliška ir intensyvi.
Šių trijų agavų mišinys suteikia šiam mezkaliui nepretenzingą, bet įvairialypį ir maloniai ilgą poskonį.
„CAFFE MAURO“ SUGRĮŽO!
„Vyno kambario“ lentynose jūsų vėl laukia „Caffe Mauro“ kava.
Tai daugiau nei 70 metų istoriją skaičiuojantis Italijos kavos gamintojas. Dėl savo ilgamečių tradicijų, kokybės, inovacijų „Caffe Mauro“ ženkliai prisidėjo prie Italijoje pagamintos espreso kavos populiarinimo pasaulyje.
„Caffe Mauro“ kavos pupelės yra importuojamos iš itin kruopščiai atrinktų kavos augimviečių Brazilijoje, Afrikoje, Centrinėje Amerikoje ir Azijoje. Ir skrudinamos tik tiek, kad atsiskleistų ir liktų tikrosios kavos skoninės savybės.
Ir tai ne viskas, kuo jus nudžiuginsime šį pavasarį! Jau visai netrukus pasidalinsime pačiomis šviežiausiomis rožinio vyno naujienomis iš Pietų Prancūzijos. Vasara bus gaiviai ir aromatingai rožinė!
Sekite „Vyno kambarys“ naujienas!