Raudonasis vynas
Raudonasis vynas iš Austrijos, Argentinos, Australijos, Čilės, Italijos, Ispanijos ir kitų pasaulyje gerai žinomų gamybos regionų. Asortimente pateikiamas sausas, pusiau sausas, pusiau saldus arba saldus raudonasis vynas. Pastarasis gali būti derinamas su tokiais maisto produktais, kaip antiena, aštrūs patiekalai, aviena, daržovės, ėriena, jautiena ir pan. Vyno skonių ir kvapų įvairovė nepaliks abejingų. Pasaulyje gerai žinomi gamintojai Chateau Clerc Milon, Albert Bichot, Bodegas Rectoral de Amandi ir kiti, garantuoja tik pačią aukščiausią kokybę. Vyno skonis, kvapas ir spalva yra visa to esminis rodiklis. Poskonių natos suteikia išskirtines emocijas jūsų kūnui ir sielai. Šis gėrimas gali būti naudojamas įvairiomis progomis. Pabandykite ir įsitikinsite.
1 - 32 iš 148Messeri Negroamaro/Primitivo Pulia I.G.T., 0,75 lRaudonasis pusiau sausas vynas
Sartori Pinot Noir Trevenezie I.G.T., 0,75 lRaudonasis pusiau sausas vynas
12 E Mezzo Negroamaro Del Salento I.G.T., 0,75 lRaudonasis pusiau sausas vynas
Paul Mas Vigne De Nicole Cabernet Sauvignon Merlot Vin De Pays, 0,75 lRaudonasis sausas vynas
Varvaglione Papale Primitivo Di Manduria D.O.P., 0,75 lRaudonasis pusiau sausas vynas
Arzuaga La Planta Ribera del Duero Semi Crianza, 0,75lRaudonasis sausas vynas
Ekologiškas Bründlmayer Zweigelt 2020, 0,75 lEkologiškas raudonasis sausas vynas
Quinta do Pego Friends Selection Douro DOP, 0,75 lRaudonasis sausas vynas
Kendall-Jackson Vintner's Reserve Zinfandel, 0,75 lRaudonasis sausas vynas
Trerose Santa Caterina Vino Nobile di Montepulciano, 0,75 lRaudonasis sausas vynas
Quinta Do Pego Grand Reserva Douro D.O.C., 0,75 lRaudonasis sausas vynas
ANTICA MASSERIA COLLEONE NERO DI TROIA PUGLIA I.G.T., 0,75 lRaudonasis pusiau sausas vynas
Ekologiškas Arzuaga Pago Florentino D.O.P. Vino De Pago, 0,75 lEkologiškas raudonasis sausas vynas
Altanza Velázquez Reserva Rioja 2011 D.O.C., 0,75 lRaudonasis sausas vynas
-
Raudonasis vynas yra gerai žinomas visame pasaulyje. Šią spalvą jis įgauna ne iš ko kito, kaip tik iš vynuogių odelių, retu atveju - savo sulčių. Gerai žinome tai, kad raudonojo vyno gamyba gali vykti ne vienerius metus. Jis ilgą laiką yra laikomas specialiuose ąžuolo statinėse, taip sultys prisipildo išskirtinių skonių, aromato, spalvos elementų. Išpilstytas į butelius jis turi būti laikomas šaltuose ir sausuose rūsiuose, kad jo nepasiektų nei drėgmė, nei intensyvūs saulės spinduliai. Tai gali pakenkti vyno kokybei. Be jokios abejonės, raudonojo vyno spalva ne visuomet gali būti labai intensyvi. Jei vynas yra brandintas trumpą laiką, jis turi nemažai violetinės spalvos tonų. Tuo tarpu, vidutiniškai brandintas vynas yra sodrios raudonos spalvos, na, o ilgą laiką brandinamas vynas gali įgauti net rudos spalvos tonus. Tačiau, šiuo atveju, yra labai svarbi ne tik spalva, tačiau ir gaunamas skonis, bei kvapas. Gerai žinome tai, kad vynuogių rūšys gali būti pačios įvairiausios. Pasaulyje geriausiai žinomos yra tokios, kaip Aglianico, Mencia, Tannat ir dar ne viena kita. Be jokios abejonės, vienas svarbiausių darbų šiuo klausimu yra vyno perdirbimas. Itin vertinama, jei darbai yra atliekami žmogaus. Fizinis jo prisilietimas čia yra labai svarbus. Būtina pastebėti tai, kad tiek vynuogių skinimas, tiek jų mechaninis apdorojimas yra gero vyno paslapties dalis. Verta pastebėti, kad ne ką mažiau reikšmingi yra ir fermentacijos procesai. Jie yra įgyvendinami šilumos dėka. Jos sąveika su uogų sultinis ir odelėmis padeda susiformuoti reikiamų bakterijų terpei, kurių dėka gimsta nepaprastas skonis ir kvapas. Po tam tikro laiko, visas turinys turi būti išspaudžiamas. Taip sultys yra atskiriamos nuo susidariusių priemaišų. Be kita ko, joks vyno gėrimas nėra įsivaizduojamas be atsakingo filtavimo. Taip jis tampa skaidrus ir lengvai yra pašalinamos likusios nemalonios nuosedos. Išpilstytas vynas yra brandinamas ne vienerius metus. Taip jo skonis tampa kur kas išraiškingesniu, kvapas - intensyvesniu, o spalva - sodresne. Raudonasis vynas yra tradicinis stiprusis gėrimas ir labai svarbi žmonijos istorijos dalis.