Albert Bichot Creme De Cassis De Dijon, 0,7 l
Albert Bichot Creme De Cassis De Dijon, 0,7 l
Kaina 34.00 €Šią prekę turime sandėlyje.ŠalisPrancūzijaGamintojasAlbert BichotAlkoholio kiekis20,0 %Talpa0,7 L-
Saldus tirštas Creme de Cassis de Dijon yra vienas populiariausių prancūziškų likerių. Pirmoji tokio gėrimo versija pasirodė 1841 m., konkuruojanti su klasikiniu migdolų likeriu. Šio „Alberto Bichot“ gėrimo pagrindas yra juodųjų serbentų uogos, surinktos pačioje brandos viršūnėje. Prieš gamybą joms buvo atlikti išsamūs laboratoriniai tyrimai. Prierašas „de Dijon“ reiškia, kad serbentai buvo auginami tik Dižono komunoje. Nuskintos uogos iš karto užpilamos alkoholiu ir taip laikomos 3 mėnesius. Po to pridedama cukraus, kuris subalansuoja rūgštį, taip pat suteikti gėrimui kreminę tekstūrą. Klasikinis Creme de Cassis de Dijon dažniausiai naudojamas kokteilių gamyboje, pavyzdžiui, maišomas su atšaldytu baltuoju vynu, sausu vermutu bei gazuotu vandeniu, proseku ar net šampanu (garsiajam Kir Royale kokteiliui gaminti).
Nuo 2015 m. sausio 22 d. pavadinimas Crème de Cassis de Dijon Europos lygiu yra saugoma geografinė nuoroda (IGP). Gėrimas turi būti pagamintas Dižono komunoje, o uogos surinktos tik iš ten esančių plantacijų. Taip pat kontroliuojama juodųjų serbentų koncentracija šiame gėrime.
Sudedamosios dalys: juodieji serbentai, cukrus, cukraus alkoholis. Sudėtyje nėra antioksidacinių medžiagų, konservantų ar dažiklių.
Jam būdinga sodri violetinė spalva bei juodųjų serbentų savybės.
Atkimštą laikyti šaldytuve, neatkimštą – sausoje, vėsioje, tamsioje vietoje.