Nealkoholinis vynas

  • Nealkoholinis vynas - gėrimas, kuriame nėra alkoholinių medžiagų. Nuostabu, jei jis yra itin artimas natūraliam vynui. Tokiu metu, jo sudėtyje yra ne tik mažiau dirbtinio cukraus, tačiau ir dažiklių bei konservantų. Be kita ko, ši alternatyva puikiai tinka alkoholiniu mėgautis negalintiems žmonėms ar tiems, kurie nori gyventi kiek sveikiau. Be jokios abejonės, nealkoholinis vynas gali būti putojantis baltasis, įprastas rausvasis, baltasis arba raudonasis. Natūralios kilmės gėrimuose gausu antioksidacinių medžiagų, kurių dėka yra slopinami uždegimai organizme, mažėja rizika susirgti vėžiu, gerinama širdies ir kraujagyslių veikla. Kad ir kaip ten bebūtų, nealkoholinį vyną būtina gerti labai atsakingai. Per dažnas vartojimas ar didelis jo kiekis gali neigiamai veikti bendrą organizmo sistemą.
      

    CERO Sparkling Chardonnay, 0,75 l

    Nealkoholinis baltasis putojantis vynas

    Cero Rose, 0,75 l

    Nealkoholinis rausvasis vyno gėrimas

    Cero Chardonnay, 0,75 l

    Nealkoholinis baltasis vyno gėrimas

    Cero Zinfandel, 0,75 l

    Nealkoholinis raudonasis vyno gėrimas

  • Verta pastebėti tai, kad nealkoholinis vynas yra puiki alternatyva tiems, kurie dėl sveikatos problemų ar kitų gyvenimo aplinkybių negali vartoti alkoholio. Be jokios abejonės, šiuos gėrimus reikėtų pasirinkti labai atsakingai. Daugelio iš jų sudėtyje yra gausu cukrų, dažiklių ir panašių ne itin naudingų priedų, kurie gali sukelti dar rimtesnį pavojų. Tad, kur kas vertingesni yra tie nealkoholiniai vynai, kurių skonis artimas tikram produktui. Toks gėrimas yra gaminamas iš tokių vynuogių rūšių kaip Chardonnay, Zinfandel. Be kita ko, pastebimos ir tokios kategorijos kaip nealkoholinis baltasis putojantis vynas, nealkoholinis rausvasis vyno gėrimas, nealkoholinis baltasis vyno gėrimas ir nealkoholinis raudonasis vyno gėrimas. Puikiai suvokiame tai, kad kuo mažiau sudedamųjų dalių turės gaminamas gėrimas, tuo jis bus tik sveikesnis. Tad, prieš įsigyjant, verta atkreipti dėmesį į informaciją etiketėje. Tarkime, tokie visame pasaulyje žinomi nealkoholinio vyno gamintojai kaip “Cero” yra puikus to pavyzdys. Jų pastangų dėka gėrimas yra labai artimas natūralaus vyno prigimčiai. Jo gamybos metu yra naudojamas minimalus cukraus kiekis. Jis yra netgi dar mažesnis, nei tas, kuris dedamas alkoholinio vyno gamybos procese. Tad, tokį vyną vartoti yra saugu ir net naudinga. Nuostabu, kai gėrimas yra praturtinamas natūraliu, o ne dirbtiniu cukrumi. Verta pastebėti tai, kad aukštos kokybės nealkoholiniame vyne gausu naudingų komponentų, kurių dėka gali būti slopinamas uždegimas, sumažėja rizika susirgti vėžiu, gerinama širdies ir kraujagyslių veikla. Be kita ko, pastebimas ir antioksidacinis poveikis. Gėrimo dėka yra skatinamas socialumas ir darnus ryšių palaikymas, sveiko gyvenimo būdo propagavimas. Kokybiškam nealkoholiniam vynui yra būdingas vaisiškas skonis ir gaivus aromatas. Vertinama ir tai, kad nealkoholinio vyno butelis bei etiketės puikiai dera terasos ar virtuvės zonose, atskleisdamos skandinaviško stiliaus akcentus. Be kita ko, verta paminėti tai, kad nealkoholinis vynas puikiai tinka įvairiomis progomis. Jis gali būti vartojamas vienas arba kaip aperityvas. Be jokios abejonės, tai reikia daryti labai atsakingai. Nors gėrimas yra nealkoholinis, tačiau juo piktnaudžiauti tikrai nereikėtų. Saikas čia taip pat yra labai svarbus.
      

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne