Kremantas
-
Kremantas yra puiki šampano alternatyva, kuri yra priskiriama putojančio vyno kategorijai. Jis yra gaminamas iš tokių vynuogių rūšių, kaip Chardonnay, Chenin Blanc, Gamay, Mauzac, Pinot Blanc, Pinot Noir. Kremanto skonis apima išskirtines natas: ekstra briutas, briutas ar labai sausas. Šis vynas yra patiekiamas kaip aperityvas, tačiau, kartu gali būti sėkmingai derinamas ir su žuvies, paukštienos patiekalais ar kitais užkandžiais. Ne vienas kremanto putojantis vynas yra sulaukęs labai didelio, teigiamo dėmesio ne tik vyndarystės, tačiau ir vyno kritikų tarpę. Apdovanojimų salaukę gaminiai yra verti ir Jūsų dėmesio. Kremanto vyną patariama patiekti atšaldytą ir vartoti saikingai, mėgaujantis skonių ir kvapų gaidomis.
1 - 5 iš 5Albert Bichot Cremant De Bourgogne Rose Reserve, 0,75 lRausvasis briutas rūšinis putojantis vynas
Martinolles Cremant Limoux Blanc, 0,75 lBaltasis briutas rūšinis putojantis vynas
Albert Bichot Cremant De Bourgogne Brut Reserve, 0,75 lBaltasis briutas rūšinis putojantis vynas
Dietrich Cremant d'Alsace, 0,75 lBaltasis labai sausas putojantis vynas
Albert Bichot Cremant De Bourgogne Blanc De Blancs Pure, 0,75 lBaltasis ekstra briutas rūšinis putojantis vynas
-
Kremantas yra tradicinis putojantis vynas, kurio kilmės šalis yra Prancūzija ir tokie jos regionai, kaip Luara, Burgundija, Limoux ir Elzasas. Šiam putojančiam vynui yra naudojamos unikalios šampano gamybos tradicijos, kurių metodas pasižymi net dviem fermentacijos etapais. Vienas iš jų gali vykti ąžuolo ar nerūdijančiojo plieno statinėse. Kita vertus, kitas bus įgyvendinamas vynui jau esant buteliuose. Jo gamybai yra naudojamos tokios vynuogių rūšys, kaip Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir, Mauzac ir dar daugelis kitų. Verta pastebėti tai, kad kremanto skonis gali būti ekstra briutas, briutas arba labai sausas. Dėl šios priežasties, jis yra labai mėgiamas viso pasaulio gurmanų. Drąsiai galime teigti, kad būtent kremantas yra puiki šampano alternatyva. Tačiau, tuo pačiu metu jo gamyboje yra apibrėžiamos labai griežtos nuostatos, kurios yra taikomos derliaus nuėmimo rankų metodu metu, vynuogių kekių spaudimo ir nuosėdų brandinimo metu. Verta pastebėti tai, kad kremantas gali būti tiek baltos, tiek ir rožinės spalvos. Be kita ko, kremantą atskirti nuo šampano geba tikrai ne kiekvienas. Tai padaryti gali tik išlavintą skonį turintys vyno ekspertai ar degustatoriai. Tačiau, esminių skirtumų čia yra tikrai ne vienas. Verta pastebėti tai, kad kremanto sudėtis pasižymi ne tik sodria, tačiau kartu ir kremine tekstūra, kurią jam suteikia pasirenkamų vynuogių rūšys, kurios nėra naudojamos tradicinio šampano gamyboje. Drąsiai galime teigti, kad jei kremantas butelyje bus laikomas per ilgai, tikėtina, kad iš esmės gali pasikeisti ne tik jo skonis, tačiau ir kvapas bei spalva. Įdomu pastebėti tai, kad kremantas rinkoje tampa vis populiaresniu produktu dėl puikaus savo kainos ir kokybės santykio. Na, o jį gamina ne vienas gerai žinomas pasaulyje prekės ženklas: Albert Bichot, Caves Dietrich & Fils Sarl, Vins Sipp Mack, Les Domaines Paul Mas. Be kita ko, kremantas gali būti ne tik puikus aperityvas, tačiau ir puikiai derėti kartu su paukštienos ar žuvies gaminiais. Kremantui yra būdingi subtilūs burbuliukai ir nedidelis alkoholio kiekis, kuris gali siekti apie 12 procentų. Šie vynai ir jų gamyba užsiimantys ūkiai yra pelnę pasaulinius apdovanojimus už tvarumą ir vyndarystės tradicijas.