RECEPTAS: Elzaso pyragas
-
Receptas: Cecilia Martinez Søndergaard
Šį patiekalą galite patiekti kaip užkandį arba kaip neįpareigojančią penktadienio vakarienę savo šeimai. Kadangi šiam patiekalui nereikia kildinti tešlos, jis yra greitai ir lengvai paruošiamas.Tešlos “padą” galite panaudoti ir puikiam desertui sukurti, paskanindami jį obuoliais, cinamonu, abrikosų džemu bei vaniliniais ledais.
INGREDIENTAI:
250 g kvietinių miltų
1.5 šaukštelio druskos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Apie 150 ml vandens
200 g kreminio sūrio
150 ml grietinės
1 kiaušinio trynys
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
3 supjaustyti svogūnai
300 g smulkiai supjaustytos šoninės
Kapoto laiškinio česnako dekoruiPapildomi galimi ingredientai: pjaustyti šampinjonai, tarkuotas Gruyère sūris arba ploni grežinėliai Munster sūrio, kapoti svogūno laiškai, čili pipiras.
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 275 laipsnių.
Sumaišykite dubenyje miltus, druską, alyvuogių aliejų ir vandenį, kol viskas pavirs į minkštą, nelipnią tešlą. Tešlą padalinkite į du rutuliukus, įdėkite į plastiko maišelį ir padėkite pailsėti šaldytuve.
Sumaišykite kreminį sūrį, grietinę, kiaušinio trynį, druską, pipirus ir maltą muskato riešutą.
Iškočiokite gan plonai (2-3 mm storio) vieną tešlos rutuliuką ir dėkite į skardą ant kepimo popieriaus. Užtepkite pusės kreminio sūrio mišinio bei užbarstykite pjaustyta šonine, svogūnais ir kitais norimais pagardais.
Kepkite pyragą, kol tešla taps auksinės spalvos (apie 10-12 min.). Tada ištraukite ir apibarstykite kapotais laiškiniais česnakais. Pjaustykite ir serviruokite, kol pyragas karštas.
Galite formuoti antrą pyragą ir kepti.
Prie Elzaso pyrago rekomenduojame derinti šiuos vynus:
Ekologišką Sipp Mack Riesling Tradition, 0,75 l
Bründlmayer Grüner Veltliner Landwine, 0,75 l