RECEPTAS IŠ BAROLO: „Buon Padre“ restorano bulvių ir sūrio flanas arba bulvių pudingas

  • RECEPTAS IŠ BAROLO: „Buon Padre“ restorano bulvių ir sūrio flanas arba bulvių pudingas

     

    2022-01-07

    „Viberti“ vyno ūkio šeima neįsivaizduoja vyno kultūros be gastronomijos, todėl iki šiol Barolo mieste puoselėja ir daug laiko skiria dviem savo restoranams - „Buon Padre“ bei „La Gemella“.
    „Buon Padre“ virtuvės šefas Marco kartu su šeimos virtuvės galva - mama Maria mums paruošia Pjemonto sezoninės virtuvės šedevrus, prie kurių meistriškai derina „Viberti“ vynus.
    Pakerėti Šiaurės Italijos skonių, paprašome virtuvės šefo atskleisti mus sužavėjusį bulvių ir sūrio pudingo arba kitaip vadinamo bulvių flano receptą. Kadangi lietuviai yra bulvių mėgėjai, esame tikri, jog šis naujas būdas paruošti lengvą bulvių ir sūrio patiekalą, nepaliks nė vieno abejingo!

     

     

    Bulvių ir sūrio flanas su Pjemonto sūrio padažu

    Bulvių flanui reikės:

    1 kg bulvių,
    1 šaukšto grietinėlės,
    2 kiaušinių,
    Druskos, pipirų pagal skonį,
    Šiek tiek muskato riešuto,
    Sviesto,
    Baltos duonos džiuvėsėlių,
    „Parmigiano Reggiano” sūrio.

     

    Sūrio padažui reikės:

    Smulkinto „Fontina“ sūrio,
    Grietinėlės,
    2 kiaušinių,
    Šlakelio pieno.

     

    Paruošimo eiga:

    Kruopščiai nuplauname neskustas bulves. Verdame bulves su lupenomis pasūdytame vandenyje apie 20 - 25 minutes. Tada - nulupame lupenas ir sutriname bulves iki vientisos konsistencijos lyg darytume bulvių košę.

    Įkaitiname keptuvę ir išlydome joje gabalėlį sviesto. Sudedame sutrintą bulvių košę, įdedame šiek tiek druskos bei pipirų, įtarkuojame muskato riešuto pagal skonį. Taip pat dedame tarkuoto „Parmigiano Reggiano” sūrio bei išplaktus 2 kiaušinius. Masę keptuvėje nuolatos maišome.

    Paruošus masę, kai visi ingredientai keptuvėje gerai išsimaišo, ruošiame pudingo formeles. Ištepame jas sviestu ir pabarstome kraštus baltos duonos džiūvėsėliais. Sudedame į formeles paruoštą bulvių masę. Formeles įstatome į indą su karštu vandeniu ir pašauname 30 minučių į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

    Kol kepa bulvių flanai, ruošiame sūrio padažą. Supilame grietinėlę bei smulkintą „Fontina“ sūrį į šiek tiek įkaitintą keptuvę, gerai išmaišome, įpilame truputį pieno ir du suplaktus kiaušinius. Masę nuolat maišome, kol ji įgauna gražią, švelnią, kremišką ir vientisą masę.

    Po 30 minučių ištraukiame pudingo formeles iš orkaitės. Ištrauktą iš formelės bulvių flaną (pudingą) dedame į lėkštę ir gausiai apipilame sūrio padažu. Ant viršaus galime uždėti šiek tiek tarkuoto „Parmigiano Reggiano” sūrio arba šiek tiek smulkintų lazdyno riešutų bei pasmulkintų juodųjų pipirų. Patiekti patiekalą iš karto, ką tik paruoštą.

    Šis dangiško skonio bulvių flanas (nors labai knieti pavadinti bulvių putėsiais arba pudingu) puikiai dera kartu su „Viberti Barbera D‘Alba La Gemella 2020“ vynu. Skanaus!
     

     

    Nuotraukos darytos „Buon Padre“ restorane

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne