Džinas
-
Džinas yra gerai žinomas stiprusis alkoholinis gėrimas. Paprastai, jis yra gaminamas Airijoje, Škotijoje, Islandijoje. Vienos iš svarbiausių jo sudedamųjų dalių yra spiritinis gėrimas ir kadagiai. Be jokios abejonės, vien to tikrai nepakanka. Kad gėrimas įgytų išskirtinį skonį ir kvapą pasitelkiamos pačios įvairiausios žolelės, gėlės, vaisiai. Dėl šios priežasties, gėrimas yra lengvas, švelnaus skonio ir unikalaus aromato. Džinas yra gana sausas gėrimas, todėl, paprastai, ne geriamas vienas. Jis puikiai tinka kokteiliams, kur dažniausiai būna maišomas su toniku, vermutu, sodos vandeniu ar išraiškingo skonio sultimis: apelsinų, laimų, spanguolių ir pan. Verta pastebėti, kad šis gėrimas tampa vis labiau populiaresnis ir užkariauja vartotojų širdis išskirtinėmis savybėmis.
1 - 10 iš 10 -
Džinas yra stiprusis alkoholinis gėrimas, kurio sudėtyje yra naudojamos kadagio uogas. Verta pastebėti tai, kad jo gamyba yra įgyvendinama distiliuojant grūdų spiritą ir jau minėtas kadagio uogas. Būtent šie ingredientai gėrimui ir suteikia išskirtinį skonį ir kvapą. Be kita ko, gėrimas labai dažnai gali būti pagardinamas ir naudojant tokiu ingredientus kaip citrina, cinamonas, anyžius. Verta pastebėti, kad dėl savo išskirtinės sudėties struktūros, džinas retai kada yra vartojamas vienas. Dėl šios priežasties jis būna skiedžiamas ar vartojamas kartu su šaldyto vandens ledukais. Be kita ko, džinas puikiai tinka kokteilių gamybai. Tokiu metu jis yra maišomas su toniku ar vermutu, spanguolių, apelsinų, greipfrutų, laimo sultimis ar sodos vandeniu. Verta pastebėti tai, kad džinas labai dažnai yra tapatinamas su viskiu. Šie gėrimai vienas kitam yra labai artimi. Labiausiai vertinamas yra aukštos kokybės škotiškas džinas. Šiam išskirtiniam gėrimui kurti gali būti naudojama visa aibė skirtingų natūralių žolelių ir kitų priedų, praturtinančių skonį ir kvapą. Jame gali būti pridedami tokie pikantiški prieskoniai, kaip šermukšnio uogos, obuoliai, kiaupienė, šilkinis viržis, mirta. Labai svarbu paminėti tai, kad džinui yra naudojamas aukštos kokybės javų spiritas ir kalnų vanduo. Džinas yra distiliuojamas bent 4 kartus, specialiai sukurtose, horizontaliose varinėse kamerose. Į jas vienu metu galima sudėti visus reikiamus ingredientus, o specialiai paleidžiami alkoholio garai suteikia išskirtinį skonį ir aromatą. Itin subalansuoto skonio džinas yra skaidrios baltos spalvos, lengvo gėlių, citrusinių vaisių, prieskonių aromato. Šis išskirtinis skonis, kiek sausas poskonis ir unikalus kvapas ilgai išlieka burnoje.Verta pastebėti tai, kad džino stiprumas gali būti koreguojamas vandeniu, tačiau, paprastai jis siekia ne mažiau 37,5 procentų. Jis dažnai yra papildomas etanoliu, kuris naudojamas distiliuojant ir kitus stipriuosius gėrimus. Džinas gali būti gaminamas ne tik Škotijoje, tačiau ir Islandijoje bei Airijoje. Visame pasaulyje yra gerai žinomi tokie jo gamintojų prekės ženklai, kaip Inver House Distillers, Hinch County Down Distillery CO. Džinas šiandien yra labai populiarus gėrimas visame pasaulyje.