Likeris

  • Likeris yra stiprus alkoholinis gėrimas, kurio išskirtinis bruožas yra saldumas ir tiršta konsistencija. Verta pastebėti, kad gėrimas pradėtas gaminti dar XIII a. Ispanijos vienuolynuose, kaip gydomasi gėrimas, kuris buvo skirtas virškinimui gerinti. Jo sudėtyje gali būti naudojamas ne tik spiritinis gėrimas ar sirupas. Jis yra papildomas žolelėmis, sultimis, vaisiais ar prieskoniais. Be kita ko, jo brandinimas trunka kelerius metus ir yra įgyvendinamas stikliniuose arba metaliniuose induose dėl itin didelės cukraus koncentracijos. Verta pastebėti tai, kad likeryje esantis alkoholio kiekis gali siekti nuo 20 iki 60 ar dar net kiek daugiau procentų. Likeris gali būti patiekiamas vienas, po maisto, maišomas į kokteilius arba naudojamas gaminant desertus.
      

  • Likeris yra stiprusis alkoholinis gėrimas, kuris yra itin saldaus skonio. Jo gamybos metu yra maišomi spiritiniai gėrimai ir įvairūs sirupai, trauktinės, vynai ir sultys. Be kita ko, jo sudėtis gali būti papildoma ir įvairiais vaisiais, žolelėmis ar prieskoniais. Drąsiai galima teigti, kad likeris gali būti distiliuojamas naudojant kvapiasias ir aromatines medžiagas. Verta pastebėti tai, kad likeris dažnai yra prilyginamas anuomet gaminamų geriamų vaistų pirmtakui, ypatingai tų, kurie padėtų pagerinti sutrikusį virškinimą. Pirmieji panašūs gėrimai buvo pradėti kurti dar Italijoje apie XIII a. Verta pastebėti , kad tokius gėrimus ruošdavo ne kas kita, kaip tik vienuoliai. Tačiau, tikima, kad šių dienų likerio istorija yra siejama ir su distiliavimo aparato atsiradimu. Atkreipiamas dėmesys į tai, kad likerio populiarumas kur kas labiau išaugo tik XIX a., kuomet tapo kur kas lengviau pagaminti taip reikalingą spiritą. Verta pastebėti tai, kad žodis likeris yra kilęs iš prancūzų kalbos žodžio liquifacere, kuris reiškia “tirpti”. Likeryje esantis alkoholio kiekis gali būti labai skirtingas. Paprastai jis apima platų intervalą nuo 18 iki 80 procentų. Be kita ko, likeriui pagardinti yra naudojamas pasirinktas sirupas, o siekiant, kad jis būtų tirštas, įpilama ir krakmolo sirupo. Be jokios abejonės, labai svarbus yra ir gėrimo brandinimo etapas. Jis yra išlaikomas net kelerius metus, tam, kad prisipildytų pačių įvairiausių skonių ir aromatų. Svarbu žinoti tai, jog dėl gėrime esančios didelės cukraus koncentracijos, jis nėra laikomas statinėse. Pagamintas yra išpilstomas į stiklinius, o kartais net į metalinius indus. Likeris gali būti patiekiamas vienas, po maisto, tačiau, ne ką rečiau yra vartojamas kartu su kava ar ledukais, arbata, sultimis. Be kita ko, gali būti naudojamas ir gaminant kokteilius ar maistą, ypatingai - konditerinius gaminius. Likerio spalva gali būti labai įvairi. Jam būdinga ir sodri violetinė ir medaus tonų spalvos. Tai lemia pasirenkama gėrimo sudėtis ar kiti priedai. Be jokios abejonės, jie turi įtakos ne tik spalvai, tačiau skoniui ir kvapui.
      

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne