Rausvasis vynas

  • Rausvasis vynas yra gaminamas iš raudonųjų vynuogių uogų veislių, tokių kaip Gamay, Grolleau, Syrah ir dar daugelio kitų. Jo gamybos technologijos ir tradicijos siekia gilią senovę. Be jokios abejonės, išskirtinis šio vyno bruožas yra spalva. Ji gali būti nuo blyškiai rausvos iki sodrios rožinės. Tai lemia ne kas kitas, kaip tik gamybos metu sultyse laikomos uogų odelės (nuo kelių valandų iki kelių dienų), bei brandinimo periodas. Optimaliausias pasirinkimas - iki 1 metų. Rausvojo vyno gamybos tradicijos yra gajos iki šių dienų ir sėkmingai vystomos Čilėje, Prancūzijoje, Italijoje, JAV. Ši vyno rūšis yra puikiai suderinama su daržovėmis, ant grotelių kepama mėsa ar vištiena.
      

  • Tik pažvelgus į rausvąjį vyną mus užplūsta romantiški jausmai ir pačios švelniausios emocijos. Šio vyno spalvų tonai yra tiesiog stebuklingi. Jie gali būti tokie, kaip blyški rausva, pilkšvai rausva ar net sodri rožinė. Be jokios abejonės, tai lemia ne kas kita, kaip tik gamybai pasirenkamos vynuogių rūšys ir tai, kaip ilgai sultyse yra laikomos vynuogių odelės. Verta pastebėti tai, kad kuo ilgiau jos bus laikomos, tuo intensyvesnė bus ir paties gaminamo vyno spalva. Švelniems spalviniams tonams pasiekti pakanka vos kelių valandų. Taip vynas bus šviesiai rausvas. Na, o jei odelės sultyse bus laikomos net kelias paras, natūralu, kad vynas įgaus kur kas intensyvesnę rožinę spalvą. Rausvieji vynai yra gaminami iš raudonųjų vynuogių veislių uogų, tokių kaip Cinsault, Grolleau, Zinfandel ir dar ne vienos kitos. Jos yra pasirenkamos pagal specifinius regiono bruožus. Tai gali būti dirvožemis, drėgmės lygis, saulės intensyvumas ir panašūs. Be jokios abejonės, labai svarbios yra ir taikomos gamybos tradicijos bei technologijos. Labai dažnai pastarosios yra perduodamos iš kartos į kartą. Tad, tai yra šeimos ūkių paveldas, kuriuo galime mėgautis kiekvienas iš mūsų. Būtina pastebėti tai, kad šio vyno brandinimo procesas yra labai trumpas. Paprastai jis gali trukti iki vienerių metų. Ilgiau laikomas vynas gali pakeisti ne tik savo spalvą, tačiau, kartu - skonį ir kvapą. Verta atkreipti dėmesį į tai, kad rausvasis vynas yra patiekiamas kur kas labiau atšaldytas, nei raudonasis ar baltasis vynas. Kad būtų galima atskleisti pačias geriausias jo savybes, optimali temperatūra turi siekti apie +6 ar +8 laipsnius. Negalima nepastebėti to, kad itin svarbūs yra ir patiekiamo vyno poskoniai, kurie gali priminti cinamono, imbierinių sausainių, pušies, šilkmedžio uogų, greipfrutų, liepžiedžių ir kitas skirtingas skonių natas. Rausvasis vynas yra itin minerališkas, tad jame slypi subtilus aromatas, gaivus ir subalansuotas skonis, kuris stebins nuo pradžios iki pabaigos. Žinoma, verta pastebėti, kad šis vynas gali būti tiek pusiau sausas, pusiau saldus arba sausas.
      

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne